Vechi versus nou. Câteva ore în Dresda

Nu foarte mulți oameni sunt atrași de idee de a merge în partea de est a Germaniei. Trecutul comunist, gradul redus de dezvoltare în comparație cu partea de vest și notorietatea nu foarte mare a orașelor fac ca turismul în această zonă să nu fie un lucru atât de mainstream, cel puțin pentru publicul din România.

Am profitat de faptul că Berlinul este o poartă spre estul țării și am ales să petrec o noapte în Dresda. Obiectivul principal a fost un meci al celor de la Dynamo Dresden, experiență pe care am povestit-o aici, însă timpul mi-a permis să explorez și locul pentru câteva ore.

Orașul este străbătut de fluviul Elba ce desparte centrul de zona în care locuiesc oamenii din clasa muncitoare. Nu este o surpriză că Dresda a fost în mare parte distrus în timpul războiului, însă cei de aici au reconstruit aproape totul exact așa cum a fost în trecut. Centrul are două părți, una nouă plină de magazine și cu un design modern și partea istorică cu clădiri în stil baroc și nu numai.

827305AE-9D4D-4DA8-88F9-1DCE70BD924A

Am avut norocul de a vizita orașul într-o dimineață de luni, iar totul era extrem de liniștit și am putut observa în voie străzile minunate. Mi-au ieșit și niște poze destul de frumoase având în vedere că nu erau prea mulți turiști care să aglomereze obiectivele.

Opera din Dresda este cu siguranță cea mai faimoasă clădire a orașului, fiind considerată unul dintre simbolurile acestuia. “Olandezul zburător” a lui Wagner sau “Daphne” de Richard Strauss au avut premiera la Semperoper.

De neratat este și o scurtă plimbare de 15-20 de minute pe ambele maluri ale Elbei. De acolo se poate observa centru vechi în toată splendoarea lui, dar și alte clădiri interesante cum sunt acestea.

Awesome city #dresden #sachsen #germany #travel #instatravel

O postare distribuită de Otineanu Andrei (@andreiotineanu) pe

Supranumit Florența Elbei, Dresda se înfrățește cu orașul italian dar și cu St.Petersburg, Wroclaw sau Rotterdam. Merită o vizită având în vedere că este destul de aproape de Berlin și cred că o zi este suficientă pentru a vedea totul, inclusiv palatul Zwinger pe care eu l-am sărit, de data aceasta nu chiar în mod intenționat.

Tips 

  • Autocarul din Berlin face 3 ore și costă între 5 și 10 euro pe sens
  • Pentru cazare, Ibis Koneigstein este o alegere bună, la 10 minute de centru și gară
  • Iarna este un moment prielnic pentru vizitat, târgul din centrul orașului arată foarte bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *