Viola=Renastere

   FC Argeș, Fiorentina, Poli Timișoara, Austria Salzburg. 4 echipe, 3 țări, aceeași culoare, aproximativ aceeași poveste. Despre FC Argeș găsiți totul aici, Poli și Fiorentina sunt exemple foarte cunoscute publicului din România, însă cine e Austria Salzburg? Parcă prin Salzburg era o echipă ce îți dădea aripi… 


   Să ne întoarcem puțin în timp, formată în 1933 SV Austria Salzburg a fost echipa fanion a orașului. Acest lucru a fost dat peste cap în 2005 când cei de la Red Bull au cumpărat pachetul majoritar și au schimbat denumirea echipei în Red Bull Salzburg, iar culorile din alb-violet în alb-roșu. Pentru orice suporter adevărat acest lucru este de neconceput.

   Astfel, câțiva băieți hotărâți au pus bazele unei echipe pe care au înscris-o în liga a 7 a din Austria. Cu 4 promovări consecutive a ajuns până în liga a 3 a într-un timp record și începând cu anul 2012 s-a bătut pentru promovare. Sezonul trecut au reușit să câștige grupa din care făceau parte însă au pierdut în play-off accederea în zweite.

   Iată cum se dovedește încă o data că Red Bullul nu e bun și mereu se vor găsi alternative mult mai sănătoase! Nu știu dacă de vină este culoarea, însă violetul are o putere aparte. Mai jos aveți un clip cu galeria celor de la Austria. E frumos și în liga a 3 a nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *