Visul de a juca doar de plăcere sau cum Socrates îmbracă tricoul unor amatori

Acum 2 zile în Brazilia s-a întâmplat ceva minunat și am spus pe Twitter că revin azi aici cu un articol. Am muncit destul de mult să descopăr această poveste și aștept ca impactul să fie unul suficient de mare.

În 1882, pe vremea când la noi încă se trăgea cu arcul în unele zone, un grup de băieți din Londra s-au hotărât să formeze o echipă de fotbal ca să îi poată învinge pe vecinii scoțieni. Zis și făcut. Chiar dacă alte echipe din Anglia jucau deja în campionate sau în FA Cup, cei de la Corinthian FC, așa se numea clubul, au refuzat acest lucru deoarece au rămas fideli ideii lor de bază “să nu concureze în absolut nicio competiti ce le poate aduce premii”, jucau doar meciuri amicale.

Puteau să isi adjudece fără probleme multe trofee de FA Cup. Ca un exemplu, în 1984 după ce Blackburn Rovers câștigase acest trofeul, Corinthian i-a bătut cu 8-1 și nu vă gândiți că atunci amicalele erau ca în ziua de azi, să bagi juniorii. Micuța echipă din Londra a făcut și o mulțime de turnee în străinătate, de amintit țări precum Africa de Sud, SUA, Brazilia, Germania sau Ungaria.

În 1910, după un turneu la Sao Paulo, 5 muncitori brazilieni s-au hotărât să formeze și ei o echipă cu nume asemănător, Corinthians. Brazilienii au avut un succes mult mai răsunător în istoria lor, iar drept mulțumire în 1988 i-au invitat pe englezii deveniți Corinthian-Casuals la un meci amical.

Aici s-a produs magia. Socrates, unul dintre reperele fotbalului brazilian, a schimbat la pauză taberele și a îmbrăcat tricoul unei echipe de amatori. Vă rog să vă imaginați cam ce moment au trăit acei oameni.

În acest moment, Corinthian-Casuals evoluează în Isthaim League Division One South, echivalentul ligii a 8 a. Jucătorii sunt neplătiți și adună la meciuri cam 200 de spectatori. La antrenamentul oficial din Brazilia de acum câteva zile au avut parte de 10.000 de spectatori, iar de meci de 30.000. Au jucat pe o arenă pe care s-au disputat și meciuri de la Campionatul Mondial.

Cei de la Corinthians le-au prezentat chiar și noul echipament pe site-ul lor oficial

!cor

Pe facebook ii gasiti aici, iar site-ul oficial este acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *