Vreau iar pe Ďolíček

   În urmă cu câteva săptămâni v-am spus că am fost prin Praga și am văzut un meci. Mă bucur foarte mult că nu am apucat să vorbesc despre el până azi, doarece între timp am descoperit lucruri noi despre Bohemians 1905 Praha, echipa pe care am urmărit-o.

   De Bohemians auzisem de la FIFA 10 parcă, dar și de la Roman Bednar, fostul jucător al lui WBA terminând junioratul la micuța echipă din Praga. Recent am citit mai multe despre ei și am descoperit că în 2005 au fost excluși din liga a 2 a din cauza datoriilor, urmând ca anul următor fanii să le plătească creditele și să salveze clubul de la faliment, Bohemians 1905 devenind astfel un “Fan owned football club”.

   Nu am știut aceste lucruri în ziua meciului și m-a surprins extrem de mult atmosfera de sărbătoare. Grătarele erau încinse la maxim, berea curgea fără oprire iar oamenii erau foarte fericiți. Stadionul era unul micuț de doar 7000 de locuri, o tribună I mare, o singură peluză și o tribună a II-a cu doar câteva rânduri de scaune. Până la ora meciului peluza s-a umplut iar fanii au scos o coregrafie în care îndemnau părinții să își ia copiii la meciuri.

   Baumit Jabolonec, adversara din acel meci a reușit să înscrie destul de repede dar asta nu a descurajat fanii cangurilor care au cântat pe toată durata primei reprize. 0-1 la pauză iar în minutul 46 a apărut o nouă coregrafie, însă concomitent și un nou gol al oaspetilor. Prin minutul 55 Bohemians a reușit să reducă din diferență, iar un val de energie pozitivă a cuprins tot stadionul. 

                                              ticket

   Nimic nu s-a mai întâmplat până la final, meciul a fost pierdut însă spectatorii au rămas să îi aplaude pe jucători și au cântat împreună. Lucruri ca acestea te fac să simpatizezi o echipă. Dacă vreodată o să ajungeți la Praga vă recomand să vă duceți pe Ďolíček, nu o să regretați. Biletele se iau de la stadion iar cel mai convenabil este în peluză la B1 si B2, se stă în picioare dar se trăiește altfel meciul! Să va înarmați cu cu câteva sute de coroane pentru bere, cârnați și materiale promoționale, este o experiență ce merită trăită! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *