18 meciuri ale sezonului 2016/2017

Sezonul fotbalistic 2016-2017 s-a terminat pentru mine cu nişte cifre mulţumitoare. Nu mi-am îndeplinit chiar toate obiectivele stabilite, dar acum când trag linie, sunt mulţumit de ceea ce am văzut pe stadioanele unde m-am plimbat. Câteva cifre găsiţi mai jos:

  • 45 de meciuri 
  • 43 de stadioane (35 noi)
  • 5 ţări (Anglia 2, Scoţia 2, Germania 5, România 14, Polonia 22)
  • 151 de goluri
  • 2 rezultate de 0-0

1.FCSB-Manchester City 0-5 16 august  articol

Acesta a fost primul meci de anvergură la care am stat pe teren. City a fost în acea partidă cea mai bună echipă pe care am văzut-o vreodată pe un teren de fotbal, aveau un joc atât de limpede încât nici nu mi-am dat seama că ar trebui să fac o poză la DDB, singurul regret pe care îl am după acel meci.

 

2.Sparta Techirghiol-SSC Farul Constanţa 1-4 21 august

Am fost martor la renaşterea Farului şi aşa cum am spus-o deja multora, la această partidă am avut parte de cea mai bună atmosferă. Berea şi micii au convieţuit cu cântecele şi pirotehnia fanilor, iar faptul că marinarii au debutat cu o victorie, a făcut ca ziua să fie perfectă.

3.HFC Falke II-HEBC III 2-2 9 septembrie

Nu m-am aşteptat niciodată ca prima partidă pe care o să o văd în Germania să fie în liga a 10-a. Chiar dacă arbitrul nu a venit la meci, unul dintre jucătorii gazdelor şi-a luat o vestă verde pe el şi a dus la bun sfârşit cele 90 de minute. Am plătit un euro pe intrare şi 1,5 pe cârnat, respectiv bere. A fost o seară care prevestea o excursie pe cinste.

4.St.Pauli-Arminia Bilefeld 10 septembrie  articol

Niciun fan adevărat al fotbalului nu este străin de povestea celor de la St.Pauli. Probabil în mintea tuturor a existat gândul de a face o vizită pe Millentorn, iar eu chiar am pus asta în practică. O zi toridă de sâmbătă mi-a demonstrat cât de fain pot trăi suporterii o partidă oarecare în această ţară.

 

5.Start Lodz-Orzel Piatkowisko 1 octombrie

Sâmbătă, 1 octobrie, ziua în care împlineam 22 de ani. M-am trezit singur într-o ţară străină, fără prieteni, fără cunoscuţi, fără nimic de făcut. Normal că nu îmi puteam petrece ziua de naştere într-un alt loc decât pe stadion, aşa că după un research anevoios, am ales un meci de liga a 7-a. Norocul a făcut ca stadionul să fie unul superb, exact pe gustul meu.

First game in Poland. Ground 65 #piwo #poland #lodz #football #groundhopping #lowerleagues #beer #romaniangroundhopper #groundhopper

O postare distribuită de Otineanu Andrei (@andreiotineanu) pe

6.LKS Lodz-Widzew Lodz 2-2 16 octombrie  articol

Am avut şansa să prind derby-ul Lodz-ului după 4 ani fix atunci când m-am mutat aici. Presiunea unui asemenea meci se răsfrânge asupra întregului oraş, iar aşa cum am mai spus-o, am fost martorul unor scene greu de povestit sau imaginat.

7.Legia Warszawa-Lech Poznan 2-1 22 octombrie  articol

Din start, obiectivul principal pentru Polonia a fost Legia-Lech. Aproape nimeni nu îl consideră un derby, dar toţi sunt conştienţi că în momentul de faţă, este cea mai mare rivalitate naţională. M-a dezamăgit faptul că nu am avut parte de o coregrafie, dar modul în care fanii Legiei puteau să cânte, a fost ceva impresionant.

8.Rakow Czestochowa-Polonia Bytom 1-0 29 octombrie

A fost un simplu meci de liga a 3-a găsit pe soccerway, dar povestea de după o să îmi rămână mereu în minte. Aşteptam tramvaiul şi din curiozitate l-am întrebat pe un băiat dacă are stickere. După o discuţie de 10 minute m-a invitat la el acasă şi nu doar că am plecat cu vreo 20 de stickere cu Rakow şi Wisla, dar Luckas mi-a oferit şi fularul lui! Dziekuje bardzo!

9. Wisla Krakow-KS Krakow 1-1 9 decembrie  articol

Nimic nu se compară cu un derby al unui oraş atunci când ambele galerii sunt lăsate să participe la meci. 2 coregrafii imense ale gazdelor, show-uri pirotehnice de ambele părţi şi cântece timp de 90 de minute m-au făcut să nu bag în seamă calitatea foarte slabă a fotbalului jucat.

10. Brentford-Brighton 3-3 5 februarie  articol

Singura opţinue pentru acea zi a fost un meci de Championship pe Griffin Park. Am avut norocul de a afla că la unul din pub-urile din jurul stadionului s-a filmat Green Street Hooligans, deci era imposibil să îl ratez. 2-0, penalty ratat de gazde, 2-2, 3-2 în 93 şi 3-3 în 97, au făcut ca pentru o săptămână, în mintea mea să se audă doar We are Brighton we come from behind.

11. Schalke 04-Borussia Dortmund 1-1 1 aprilie  articol

Cât de greu e să faci rost de 4 bilete pentru un aşa meci? Vă spun eu, aproape imposibil, dar prietenul meu Andreas a dat tot ce a avut mai bun şi a reuşit să ne bage în stadion pe mine şi pe cei 3 francezi cu care eram. Aceştia mi-au mulţumit cu un “C’est manifique”, iar jucătorii de pe treren ne-au încântat cu un egal echitabil.

Ground 80. Revierderby time #schalke04 #borussiadortmund #football #ground #groundhopping #germany #RomanianGroundhopper

O postare distribuită de Otineanu Andrei (@andreiotineanu) pe

12. Lech Poznan-Legia Warszawa 1-2 9 aprilie  articol

Dacă am fost la meciul tur, nu puteam rata returul. Au fost 80 de minute plictisitoare pentru care am cheltuit 50 de euro, dar au urmat alte 13 pentru care aş mai fi plătit 50 dacă era nevoie. În acest meci am realizat că Legia nu are rival atunci când vine vorba de fani. 2.000 să acopere alţi 20.000, mi se pare fantastic.

13. Widzew Lodz-Legia II Warszawa 3-0 15 aprilie  articol

Din păcate nu am ajuns la inaugurarea noului stadion din Lodz, dar în Sâmbăta Mare am avut ocazia de a îi vedea pe cei de la Widzew în noua lor casă. 14.600 de oameni într-o sâmbătă ploioasă înainte de Paşte. Şi am uitat să vă zic, era liga a 4-a.

14. Celtic Glasgow-Glasgow Rangers 2-0 23 aprilie  articol

Cel mai bun Old Firm e următorul, aşa că la momentul respectiv am avut ocazia să îl văd pe cel mai bun. Norocul mi-a surâs şi am stat în partea câştigătoare, iar amintirea verzilor cântând încă 30 de minute pe drumul spre autocare nu o să se şteargă din mintea mea prea curând.

15. Romprim-AS Tricolor 1-5 7 mai

Nimic special, doar un meci de liga a 4-a, dar faptul că am dus la bun sfârşit o nouă ediţie de Bucharest Ground Hop, m-a făcut să mă simt extrem de mândru. 21 de străini au urmărit alături de mine fotbal din toate cele 5 ligi ale României şi sunt convins că toţi vor reveni. Şi nu doar pentru fotbal!

16. GKS Katowice-Sandecza Nowy Sacz 0-1 12 mai

O atmosferă primitoare şi un stadion superb. Faptul că am găsit o echipă cu fani, o terasă foarte faină în curtea interioară şi o grămadă de materiale promoţionale m-au făcut să nu regret cele 7 ore petrecute pe drum. Cu siguranţă, aici am dat peste cea mai frumoasă tabelă găsită de mine pe un stadion.

17. Widzew Lodz-LKS Lodz 0-0 15 mai

Returul marelui Derby a fost o dezamăgire. Oaspeţii au fost iar interzişi aşa că spectacolul a rămas în mâinile celor de la Widzew. O coregrafie imensă, dar probabil plătită de club, a fost singurul element cu adevărat interesant al meciului. Un 0-0 pe care aş fi preferat să îl schimb cu Legia-Lech Poznan, meciul jucându-se în aceeaşi zi.

18. Polonia-România 3-1 10 iunie

Primul meci în deplasare alături de tricolori. Totul a fost mult mai liniştit decât mă aşteptam, însă chiar şi aşa, nu m-am comportat cum ar fi trebuit. Am cam rămas dator, însă sper să nu am ocazia de a mă revanşa.

Cam aşa au arătat cele mai importante momente pentru mine în 2016-2017. Am multe planuri pentru sezonul viitor, dar voi discuta despre asta în alte articole!

 

One thought on “18 meciuri ale sezonului 2016/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *