3 lucruri din prima etapă de Superligă

A început Liga 1, sau conform inspirației unora după bâlciul european din 2021, Rumeinian Supăr Liga. Sper doar că nu s-a făcut research pentru nume, ci s-a dat ordin dintr-un birou.

Ca orice campionat care se respectă, meciul de deschidere este vineri la ora 18:30 și are loc între cele mai neinteresante două echipe dintre cele 16 care iau startul. Fraieri nemții că pun campioana să joace în partida inaugurală de vineri seara. Ce știu ei.

GSP e cea mai neinteresată

În pauza meciului dintre Hermannstadt și Mioveni am intrat de pe mobil pe GSP să văd cum este celebrat noul sezon. După 2 reclame mari cu Superbet, a trebuit să dau scroll până la a 6-a știre pentru a vedea cine joacă în acel moment în Superligă. Dacă aceasta era singura mea sursă de informații, probabil nici nu ajungeam să văd că există un meci live din campionatul României. Ce tiraj mai are ziarul? Și câte exemplare se întorc de la tarabe?

Avem joc Fantasy

Dar nu este gata. Jocul o să fie probabil o copie fidelă a Fantasy Premier League, fără inovații specifice campionatului nostru, un lucru ce mi se pare greșit. Totuși o să fie o îmbunătățire considerabilă față de ce a propus GSP în anii anteriori cu Echipa Fantastică. Ca și lucru negativ, îmi pare că echipele din Superligă au fost obligate să promoveze un produs care încă nu putea să fie lansat pe piață și astfel se va pierde din entuziasmul curioșilor.

Comentatorii și analiștii încă sunt nepregătiți

M-am uitat la câteva meciuri și analize, de puține ori cu adevărat atent însă tot mi-au rămas în cap anumite perle. Să spui că FCSB așteaptă să vadă dacă o să intre în grupele Europa League sau Conference ca mai apoi să vândă ceva prin octombrie mi se pare de toată jena. Nu doar că habar nu ai în ce cupe europene joacă echipele din România, dar nici măcar nu știi când se termină perioada de transferuri la nivel european. Ulterior analizei, în timpul meciului de pe Prima Sport, comentatorul a menționat că U Cluj revine în prima divizie după 7 ani în liga a 2-a. Bine că nu a menționat că a jucat acolo derby-uri locale cu CS Florești.

Chiar nu pot înțelege cum de uneori comentatorii și analiștii se aruncă să dea informații pe care nu le stăpânesc. Probabil nu le atrage nimeni atenția că spun niște prostii ce nu au legătură cu realitatea și mai rău, cred că ce fac ei e bine. Asta ține de pasiunea și respectul pe care îl ai pentru munca ta, iar de multe ori acestea tind spre 0.

Lucrul Bun

Salut grafica lui Cosmin Becheanu. Este identitatea vizuală de care avea nevoie competiția și să sperăm că va ajunge la nivelul celei din Liga de Baschet, opera aceluiași artist. Sper cât de curând să avem și materiale video pe măsură, cu multe amintiri postate înainte de meciuri.

Eu mi-am făcut abonament și am văzut deja prima victorie a echipei mele. Vă îndemn să mergeți pe stadionul din orașul vostru. Poate aveți noroc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *