5 fotbaliști ce m-au impresionat în acest an (pe stadion)

Am văzut foarte multe meciuri în acest an. Din Premier League și Bundesliga până în liga a 6-a din România sau partide internaționale. Am avut în fața ochilor jucători senzaționali pe care mă bucur că am avut ocazia să îi văd live. Klaas Jan Huntelaar și Ivica Olic, de exemplu, sunt doar 2 din cei pe care, probabil, nu îi voi mai putea urmări niciodată de pe stadion.

Nu pot face un top bazat pe performanța din teren. În primul rând, nu mă pricep foarte bine la tactică și sunt doar un dătător cu părerea, iar în al 2-lea rând importanța meciurilor, a adversarilor și presiunea din teren a fost diferită. Evident, jucătorii ofensivi atrag privirile, dar eu mă bucur că pot aprecia uneori și jocul unui fundaș, chiar dacă el joacă într-un campionat cu echipe fără realizări în Europa.

Ousmane Dembele

19 ani avea atacantul francez în momentul în care eu l-am urmărit în Schalke-Dortmund. Nu cred că am văzut vreodată un jucător să se miște cu atâta lejeritate și să controleze mingea fără probleme. A dat o pasă de gol și a ratat o mare ocazie, dar imaginile în care îi făcea jaloane pe Nastasic și Coke nu o să mi se șteargă din minte.

dembele

Lasse Schone

Deja de 5 ani la Ajax, mijlocașul danez m-a fascinat contra celor de la Legia în meciul de la Varșovia din Europa League. Efortul pe care îl depunea în teren și modul în care dirija tot jocul lăncierilor, fiind atât între fundașii centrali cât și la finalizare m-a făcut să îi pun o steluță și pentru Danemarca-România. Probabil doar eu l-am văzut mare fotbalist pentru că a jucat numai 7 minute pe Telia Parken.

Lasse Schone (Ajax), Vadis Odjidja Ofoe (Legia), Michal Kopczynski (Legia) during the UEFA Europa League round of 32 first-leg football match between Legia Warsaw and Ajax in Warsaw, Poland on February 16, 2017. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Lasse Schone (Ajax), Vadis Odjidja Ofoe (Legia), Michal Kopczynski (Legia)
during the UEFA Europa League round of 32 first-leg football match between Legia Warsaw and Ajax in Warsaw, Poland on February 16, 2017. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)

Jermaine Defoe

Unul dintre atacanții mei preferați pe vremea când jucam FIFA 09, Defoe a arătat că și la 30 și mulți de ani, încă poate să strălucească în Premier League. A marcat contra lui Palace de două ori în 3 minute, iar ambele reușite au venit după ce a fentat din corp 2 fundași. Form is temporary, class is permanent!

during the Premier League match between Crystal Palace and Sunderland at Selhurst Park on February 4, 2017 in London, England.
during the Premier League match between Crystal Palace and Sunderland at Selhurst Park on February 4, 2017 in London, England.

Michal Pazdan

O bestie de numai 1.81, dar impunător atât prin atitudine cât și prin joc. Fundașul central al Legiei mi-a atras atenția în toamna lui 2016, iar în acest an mi-a confirmat la alte 3 jocuri că este destul de greu să te pui cu el. Are 30 de ani și spre binele favoriților mei din Polonia îmi doresc să nu plece de la ei și să își continue forma pe care o are de sezoane bune. Evident, la Mondial, sper să îl văd cât mai departe.

pazdan

Robert Lewandowski

Pe el chiar îl pot pune pe locul 1. Și cred că locul 1 de când merg eu pe stadion. Nu știu dacă vi s-a întâmplat vreodată, dar eu l-am văzut dând gol în momentul în care a plecat de pe loc la un corner, nu a mai fost nevoie să îl văd lovind mingea, știam că intră în poartă. Păcat că am pățit-o noi. Probabil Falcao la finala EL de la București, a fost pe aproape când vorbim de calitatea individuală. Lewandowski pentru mine este numărul 1 în acest moment, indiferent de ce jucători vorbim.

Robert Lewandowski scores a goal during World Cup 2018 qualifier between Poland and Romania on June 10, 2017 in Warsaw, Poland. (Credit Rafal Rusek/PressFocus)
Robert Lewandowski scores a goal during World Cup 2018 qualifier between Poland and Romania on June 10, 2017 in Warsaw, Poland.
(Credit Rafal Rusek/PressFocus)

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *