Bodrum, staţiunea ce te scoate din rezervaţie

Facebook mă tot bate pe umăr și îmi spune că în urmă cu un an mă găseam pe frumoasele meleaguri ale telenovelelor de pe Kanal D. Dacă tot am inclus categoria călătorii, zic să scriu ceva și despre stațiunea din Turcia unde am ajuns de 3 ori, Bodrum.

Prima dată am fost acolo în 2002 eram mult prea mic, a 2 a vizita a fost în 2009 eram mult prea preocupat să mă joc și să stau la piscină. în 2014, am avut și ocazia de a vedea anumite locuri și de a afla informații noi și utile, o să vă zic și vouă câteva.

în primul rând, Bodrumul este plin de hoteluri de 5 stele, dacă vrei să lenevești timp de o săptămână acolo și să ai absolut totul la discrietie, cu un buget de 700 de euro te-ai cam rezolvat. Evident, prețul crește în funcție de pretenții, însă în general condițiile sunt foarte bune.

Dacă dai o tură cu mașina prin zonă o să vezi numai și numai alb. Este o tradiție locală ca absolut toate casele să fie în această culoare. Chiar și McDonald’s-ul și Starbucks-ul au fost obligate să renunțe la roșu respectiv verde. Spitalul Acibedem a încurcat puțin socotelile, a fost mai mult money talk.

bodrum

Mi-a plăcut mult și amfiteatrul, chiar dacă îl mai văzusem cu 12 ani în urmă, ceva ceva tot mai țineam minte, parcă erau multe pietre pe acolo. Un mare avantaj este că marina și castelul se văd superb de acolo, puteți observa acest lucru și în poza articolului.

bodrum2

Sunt extrem de multe locuri de văzut, Mausoleul din Halicarnas și Poarta lui Myndos le pot face cu ochiul pasionaților de istorie, iar Camel Beach este o plajă ce iese din tiparul litoralului turcesc.

Dacă vă grăbiți puțin încă puteți prinde o ofertă convenabilă către Bodrum, perioada propice ține cam până la jumătatea lui octomz să încercați ceva aici.

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *