Brand-ul Andu poate face lucruri interesante

În urmă cu fix 10 ani, pe vremea când eram chiar clasa a 10-a, am avut norocul de a trece o selecție pentru echipa de baschet a liceului. Nu am fost niciodată foarte bun, iar talentul era undeva pe acolo, dar nu mereu prezent. Viteza și o oarecare viziune îmi permiteau meci de meci să iau un loc pe banca de rezerve, dar să prind și minute si în teren.

Primul moment pe care mi-l amintesc perfect, este cel în care ne-am ales echipamentele de joc. Marimile la baschet sunt în general făcute în funcție de numere, iar eu fiind mai scund, am ales numarul 6, mărimea M. Destul de mare, dar era numarul pe care LeBron James îl purta la națională și ulterior la Miami Heat. Pe lângă echipamentul Macron sponsorizat de Motor AG, am primit și un trening, personalizat cu număr și numele liceului. O bucurie și un motiv de mândrie pentru un adolescent de 16 ani.

Andu Sports este un brand din Sibiu de care am auzit recent, în momentul în care BCMU Pitești a semnat un parteneriat cu aceștia. În portofoliul lor se mai găsesc și alte cluburi de baschet precum CSU Sibiu, probabil cel mai prolific club din România atunci când vorbim despre fani, CSO Volunatri, Atletic Constanța sau Oțelul Galați, echipa de fotbal readusă la viață acum ceva timp de către suporteri. Găsiți mai multe informații despre brand chiar pe blogul lor.

Ce mi-a atras cu adevărat atenția a fost asocierea dintre Andu Sports și Vlad Moldoveanu, lansând împreună brand-ul “Vârful Moldoveanu”, imagine sub care au fost create echipamentele celor de la CSO Voluntari. Nu putem vorbi aici despre o comparație cu ce se întâmplă afară, dar cred ca este singurul brand ce și-a asumat imaginea 100% a unui sportiv român. Un lucru ce merită salutat și urmărit în viitor. Baschetul este un sport de nișă, iar adevărații pasionați înțeleg foarte ușor ce reprezintă numele Vlad Moldoveanu. Păstrând proporțiile, îmi aduc aminte de sentimentele mele atunci când Ghiță Mureșan mi-a semnat ghetele AND1.

Având o bună perioadă de reflecție oferită de pandemia în care ne găsim, mă aștept ca Andu Sport să își traseze niște obiective îndrăznețe și să înceapă asaltul către licee și universități, astfel încât să înlocuiască brand-urile clasice precum Ancada sau Peak. Pare utopic, dar cu puterea unui brand românesc ce oferă prețuri accesibile și cu câteva minți iscusite, ne putem gândi la săli de liceu colorate precum cele ale colegiilor din State. Când eram în Erasmus, toți studenții doreau să aibă hanorace cu numele universității, nu vad de ce nu s-ar întâmpla asta și la noi.

Imediat ce BCMU Pitești a anunțat disponibilitatea pe site a echipamentelor, mi-am comandat un compleu, șort și maiou de joc, personalizate cu numele meu și evident, numărul 6. Comanda a fost dată pe 23 octombrie și a ajuns cu ceva întârziere, abia pe 19 noiembrie. Am fost totuși sunat și anunțat că termenul de 15 zile nu o sa fie respectat, deci nicio problemă din acest punct de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *