Ce mai e nou pe Netflix? Puer7a

În cele 7 zile petrecute în Buenos Aires am dat peste reclame Netflix ce prezentau cea mai nouă producție proprie a gigantului. Puer7a își dorea să aducă oamenii în mijlocul Barra Bravas argentiniene și să ofere puțin din cultura și modul de organizare al acestora.

Mi-am zis că nu există un loc mai bun unde să urmăresc primul sezon, așa că în fiecare seară am dat play la câteva episoade. Totul s-a legat, mai ales că ultimul meci vizionat în excursie a fost la Huracan, stadionul folosit in serial fiind Tomas Adolfo Duco.

Seria este scurtă, 8 episoade de 40 de minute, dar acțiunea se petrece destul de rapid și lasă multe lucruri neterminate. Semn că va apărea și cel puțin un sezon 2. Mi-au plăcut legăturile făcute cu realitatea, regăsim un atacant poreclit “Crazy”, aducând aminte de “Loco” Martin Palermo, iar numele echipei fictive, Ferroviarios, are o însemnătate aparte în cultura stadioanelor argentiniene.

Citește și: La cancha de mi vida – Ce am simțit pe stadioanele din Argentina

Personajele create în serial sunt oarecum comune pentru orice pasionat de fotbal, întâlnim președinți de club corupți, lideri de galerie influenți sau tineri ce cad într-o așa zisă capcană nefiind conștienți de urmări.

Pentru o mai bună înțelegere a fenomenului din Argentina vă recomand acest articol, La isla del terror, destul de vechi, dar cuprinzător. De asemenea, Copa90 a lansat recent un mini documentar despre Quilmes AC, clip realizat foarte bine și care va răspunde multor întrebări.

Un serial dedicat peluzelor părea în mintea multora o idee foarte bună. Și chiar ar fi fost, dacă execuția era una potrivită și mergea pe stilul de documentar, nu pe cel de telenovelă. Violențele și influențele negative există și în realitate, dar în 2020 ele apar sub cu totul alte forme, nu ca într-un Narcos adaptat zilelor noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *