Ce reprezinta cu adevarat FC Arges 1953

   Astazi am citit aici urmatoarea declaratie a lui Adrian Dulcea, actual antrenor al celor de la SCM Pitesti:

La noi, vorbim despre suporteri de rezultat. Spun acest lucru pentru că fanii ce acum susţin echipa FC Argeş 1953 au fost alături de SCM Piteşti la început şi mergeau după echipă în Liga a IV-a. După aceea nu au mai susţinut formaţia, din varii motive şi au preferat să meargă cu această echipă. Piteştenii nu prea cunosc cu adevărat termenul de suporter şi sunt lângă echipă numai când este foarte bine. Suporterul nostru vine numai când este masa pusă. Cam aşa stau lucrurile.”

   În primul rând domnul Dulcea se află într-o mare dilemă pe care o împarte cu foarte mulți pasionați de fotbal din Pitești. Echipa FC Argeș 1953 a luat ființă deoarece suporterii și fostele glorii nu au acceptat asocierea orașului Pitești și a numelui de FC Argeș cu FC Clinceni. Toate lucrurile sunt foarte bine explicate aici, însă mulți oameni au nevoie de vorbe directe pentru a înțelege un lucru.

   Echipa FC Argeș 1953 nu a fost un club gata format, s-au strâns bani pentru ea, fiecare a dat cât a putut. S-a pierdut timp pentru înregistrarea actelor, pentru găsirea terenului, pentru aducerea jucătorilor, pentru înregistrarea jucătorilor, pentru cumpărarea echipamentului și pentru câte și mai câte. Eu am ajutat la prea puține lucruri însă știu cât au muncit ceilalți, iar când cineva vine și spune că suporterul piteștean stă lângă echipă doar când e bine îmi pare rău, dar trebuie să te contrazic. Păi domnule Dulcea dacă ne plăcea ce este ușor, nu mergeam la Clinceni? Totul era doar în avantajul nostru.

   Un alt lucru pe care doresc să îl subliniez este declarația lui Adrian Bughiu, cel care a precizat cât de slabă este liga a 4 a față de liga a 2 a, acolo unde evoluează CS Mioveni și FC Clinceni. Într-o prima fază domnul Bughiu are dreptate, dar el uită că în liga a 2 a, an de an pornesc 13-14 echipe într-o serie iar din acestea se retrag 3-4, uită că în liga a 2 a a ajuns să se înscrie cine vrea, iar de ceva ani buni nu prea mai retrogradează nimeni. Omul vine la stadion să vadă spectacol, iar liga a 2 a de la noi nu oferă așa ceva. Mai bine vezi un 3-2 pentru FC Argeș decât un 0-2 obosit al Mioveniului.

   Vreau să clarific și ideea palmaresului. Palmaresul nu reprezintă nimic material, el este intruchipat de cei care au realizat acele performanțe. Dacă tu câștigi un concurs de alergare, iar eu vin și cumpăr medalia de la tine, asta nu mă face pe mine câștigătorul. Dacă Moiceanu, Bărbulescu și ceilalți care au câștigat titlurile susțin că FC Argeș 1953 este adevărata echipă a piteștenilor, nu cred că poate să vină Dan Lazarescu să spună că el a cumpărat acele trofee, iar jucătorii nu reprezintă nimic.

   Sper că după ce ați citit acest articol să mai înțelegeți câte ceva, iar sâmbătă la oră 10:00 să ne vedem în parcare la Kaufland Exercițiu pentru a merge împreună la Suseni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *