Cei mai ciudaţi sponsori de pe echipamentele de fotbal

Deja este un lucru obişnuit ca echipele de fotbal să vândă către anumite branduri spaţiul de pe tricourile de joc. În general, sponsorul principal stă pe piept, deoarece este cea mai filmată parte dintr-un fotbalist în timpul unui meci, dar s-au văzut situaţii în care se dau bani ca să te regăseşti pe spate sau mânecă.

În momentul actual, probabil casele de pariuri şi companiile aeriene pompează cei mai mulţi bani în astfel de publicitate. Fly Emirates, Bwin sau Qatar au stat sau stau pe pieptul celor de la Milan, Real sau Barca de ani buni. Au fost însă şi sponsori ciudaţi ce şi-au dorit să se facă cunoscuţi în acest fel.

De exemplu, primul brand ce s-a gândit să se promoveze în acest fel a fost Jagermeister. Se întâmpla în 73 şi probabil aduceau după fiecare meci voie bună în vestiarul celor de la Eintracht Braunschweig.

Un deal cel puţin curios a fost realizat între cei de la Barcelona şi Intel Inside. Respectând cu stricteţe cuvântul inside, aceştia au ales să îşi pună logo-ul pe interiorul tricourilor, lucru ce a creat mult buzz în jurul deciziei.

Ideea articolului a plecat de la sponsorul pe care l-am văzut la cei de la LKS Lodz. Cam care este probabilitatea ca un club de fotbal să fie sponsorizat de un magazin ultras? Da da, www.ultrasshop.com, cel mai mare magazin de profil din lume apare pe tricoul unei echipe. Mă întreb dacă oferă pirotehnie gratis.

Oltenii sunt foarte inventivi şi amuzanţi de fel. Dacă nici ei nu au găsit cel mai funny sponsor inventat, atunci nu ştiu cine a făcut-o. Prazzers a apărut pe tricourile LFC Craiova la întâlnirea naţională de la Bucureşti din 2015.

Ca să dau un exemplu pozitiv ce se regăseşte chiar în România, i-am ales pe cei de la ASU Poli care şi-au pus pe mânecă mesajul Stop defrişărilor. Am văzut de aproape tricourile chiar pe jucători şi arată foarte bine!

One thought on “Cei mai ciudaţi sponsori de pe echipamentele de fotbal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *