De ce să alegi un hostel și care sunt lucrurile rele ce se pot întâmpla

Se întâmplă ca lumea să mă întrebe destul de des cum fac de reușesc să mă plimb destul de mult într-un an. Zilele trecute, chiar tata mi-a atras atenția în glumă că în momentul ăsta nu am niciun zbor cumpărat și ar trebui să iau atitudine. Oamenii sunt curioși în primul rând de bugetul pe care îl aloc atunci când călătoresc, deoarece de multe ori influențează decizia finală.

Avionul și cazarea sunt cam singurele costuri fixe pe care le am într-o excursie. Dacă pe primul nu îl pot fenta niciodată, uneori mai beneficiez de bunăvoința unor prieteni și reușesc să primesc găzduire prin diferite orașe ale Europei. Când acest lucru nu se întâmplă, intervine distracția și o alegere ce acum mai bine de un an era destul de dificilă, hotel sau hostel.

Până în acest moment cred că am avut peste 10 experiențe ce au inclus camere de 12, 8, 6, 4 sau 2 persoane pe care le-am împărțit cu prieteni, necunoscuți, respectiv prieteni și necunoscuți.

Un prim atu extrem de important este poziționarea hostelurilor. De cele mai multe ori, a se citi aproape mereu, acestea sunt localizate fix în centrul orașului, aproape de obiectivele turistice importante sau în locuri cu o viață de noapte activă. De exemplu, în Koln și Glasgow nu a fost nevoie să folosesc transportul în comun deloc, chiar dacă uneori trebuia să merg puțin mai mult, am descoperit lucruri noi. Alegând un hostel cu o poziție bună, economisești în primul rând timp cât și bani. Hotelurile cu un preț decent nu au cea mai bună locație, iar în unele țări, transportul este destul de costisitor.

Să stai într-un hostel când pleci de unul singur e foarte interesant. Șansele de a da peste oameni cu care împărtășești aceleași pasiuni sunt destul de mari. Habar nu ai cum îți poți descoperi un prieten pe termen lung sau cum îți poți face weekendul mai fain. Față de un hotel obișnuit ai avantajul unei camere comune sau al unui bar, în funcție de caz. Prețurile în general sunt mai mici decât într-un pub de stradă, iar oamenii sunt mult mai deschiși.

Dacă te duci alături de prieteni într-un hostel o să fie foarte fun. Am fost atât în grupuri mari cât și în unele restrânse, de fiecare dată plecând cu amintiri și idei pentru următoarele excursii. Credeți-mă, se pot aplica de fiecare dată, indiferent de loc.

IMG_0270

Lucrurile mai puțin plăcute țin de preferințele fiecăruia, dar în general sunt legate de baia comună, faptul că stai cu niște străini care te pot deranja și nivelul de curățenie.

Primul lucru e în funcție de confortul fiecăruia, dar pe mine deja nu mă mai deranjează. În unele hosteluri poți beneficia de baie proprie, evident pentru un preț puțin mai mare.

Călătoritul nu constă doar în vizitat, ci implică și cunoașterea unor oameni noi. Așa cum am scris și mai sus, este locul perfect pentru a face asta, deci dacă ești o persoană deschisă, cu siguranță nu te va afecta. Legat de a 2-a parte, gândește-te că și tu îi poți deranja pe ceilalți, dar acest lucru trebuie să fie asumat. Până la urmă nu le poți avea pe toate și dacă nu te simți confortabil există oricând varianta hotelului pentru ceva bani în plus.

Curățenia este un element foarte important. Din acest motiv este indicat să citești multe review-uri pe site-urile de rezervări pentru a avea o imagine clară și cât mai recentă a locației. În general ce are sub nota 8 nu prea este de luat în calcul.

Pentru mine a devenit o provocare să stau într-un hostel și aștept noi experiențe. Este ceva ce trebuie făcut atunci când ești tânăr și mai am câțiva ani să mă bucur de călătorii singur sau alături de prieteni.

sursă foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *