Derby-ul Lodz-ului, episodul 63

Planul pe sezonul 2016-2017 a fost să filmez cât mai multe clipuri pentru canalul de youtube, motiv pentru care am făcut un tur de forţă prin România la sfârşitul lui august. Puteţi citi aici articolul despre acesta. Vestea că o să mă mut în Polonia pentru un an, mi-a garantat o grămadă de meciuri tari, iar faptul că am început seria lor în noul meu oraş nu a putut decât să mă bucure.

LKS şi Widzew, cele două cluburi principale ale oraşului au o poveste asemănătoare cu multe din echipele de tradiţie din România. Totul se rezumă în 3 cuvinte: corupţie, faliment, renaştere. După ce au căzut pe rând din Ekstraklasa şi au luat drumul ligilor de amatori, rivalele şi-au dat înâlnire după 4 ani în liga a 4-a.

Am fost la un Dinamo-Steaua adevărat, am fost la România-Ungaria, dar vă spun că nu am văzut în viaţa mea atâta poliţie. Deoarece fanii oaspeţi nu au avut voie la meci, aceştia au organizat un protest pe strada principala din centru şi astfel tot traficul din oraş a fost efectiv blocat. Pe mine nu prea m-a interesat ce se petrece acolo, aşa că am luat tramvaiul direct către stadion.

Cu o oră şi jumătate înainte de primul fluier, lumea din jurul arenei efectiv fierbea, iar nerăbdarea se putea înţelege foarte uşor din strigătele războinice şi bombele aruncate de ultraşi. Fotbalul a fost de un nivel extrem de slab. După primele minute m-am convins că mai bine îmi văd de filmat, motiv pentru care am avut inspiraţia de a prinde perfect reacţia fanilor de la primul gol.

Lucurul pe care îl aşteptam cel mai mult, adică spectacolul din tribune, şi-a făcut apariţia în două momente principale. Primul a fost reprezentat de o coregrafie imensă, pe aproape toată tribună, înfăţişând 6 ultraşi în toată splendoarea lor. Am fost foarte dezamăgit că nu am văzut pic de pirotehnie în momentul golului, dar în minutul 63, a fost lansată şi a 2-a pânză, iar tribuna a luat foc. Câteva zeci de torţe au luminat minute bune în ceea ce a devenit pentru mine, cel mai tare moment ultras văzut live pe stadion.

Mai jos vă las vlogul filmat. Clipul a fost preluat de cei de la Ultras Tifo şi Footballski. De asemenea puteţi citi pe Revista Ultra un alt articol scris de mine despre acest meci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *