Dusseldorf, un adevărat oraş german

După excursia pe care am avut-o în septembrie la Hamburg, am realizat că Germania este probabil ţara mea preferată. Are toate variabilele pe care eu le caut, de la berea bună, până la fotbalul ieftin şi de calitate. Pentru că 4 nopţi în Koln însemna mult prea mult, eu împreună cu prietenii am ales să petrecem o zi şi o noapte în Dusseldorf. Suficient? Nu prea, dar destul încât să îmi fac o părere şi poate să revin cândva.

Capitală a aglomeratului land al Renaniei de Nord-Westfalia, oraşul are peste jumătate de milion din ce am citit. Este străbătut de Ruhr şi îţi oferă o stare pitorească. Cu siguranţă este cel mai german oraş de care am avut parte până acum, dacă e să compar cu Berlin, Hamburg sau Koln acolo unde influenţele străinilor sunt evidente.

Centrul vechi, Altstadt, mi-a plăcut foarte mult. E plin de străduţe înguste pe care să te pierzi, sau baruri în care să savurezi o nefiltrată. Acestea duc direct către promenada de lângă fluviu, un loc perfect pentru zilele însorite de primăvară sau vară.

I just discovered a great city #dusseldorf #germany #travel #rhur #river #instatraveling #igersdusseldorf #igersgermany

O postare distribuită de Otineanu Andrei (@andreiotineanu) pe

Am băut o bere foarte bună aici, producţie proprie, la berăria Uerige. Nu am ales Altbier, varianta tradiţională ci am mers pe weizen. Chiar şi aşa, vă spun că e în top 3 băute vreodată. Între noi fie vorba, mai mulţi prieteni nemţi mi-au spus că am făcut alegerea corectă. De mâncat am încercat currywurst-ul de la Schweinske care a fost ieftin şi rapid, nu extraordinar, dar perfect pentru un prânz nu foarte pretenţios.

Siesta ne-am făcut-o în Hofgarten, un parc aflat în imediata vecinătate a centrului. Am avut noroc de o vreme foarte bună ce nu te lăsa să ai altceva înafară de tricou pe tine. În Germania există avantajul de a putea bea bere oriunde, aşa că nu trebuie să cauţi în disperare o terasă, o bancă sau nişte scări sunt mai mult decât suficiente.

Snapseed

Pentru că era zi de meci, nu puteam rata ocazia de a o vedea pe Fortuna jucând. Biletul nu m-a costat decât 9 euro, l-am luat de la un centru de informare pentru turişti şi cu el am avut inclus transportul în comun pe toată durata zilei, good deal zic eu. Stadionul Esprit Arena este undeva la marginea oraşului. Are peste 50.000 de locuri iar în momentul de faţă este mult prea mare pentru ce poate să ofere F95. Am avut parte de puţină atmosferă în tribune doar pentru că am stat în peluză la locurile în picioare, dar experienţa per total a fost una destul de dezamăgitoare, mai ales că alb-roşii au luat bătaie de la TSV 1860 Munchen cu 1-0.

Album foto: Fortuna Dusseldorf-TSV 1860 Munchen 0-1

Viaţa de noapte mi s-a părut asemănătoare cu cea din Hamburg. Multe baruri ce devin cluburi o dată cu lăsarea nopţii şi o mulţime de oameni, mai mult sau mai puţin trosniţi,ce se plimbă pe străzi. Intrarea variază între 5 şi 10 euro, dar dacă te străduieşti puţin reuşeşti să dai şi peste locuri unde nu trebuie să plăteşti.

Per total, nu am regretat faptul că ne-am oprit aici pentru o zi. Poate că trebuia să căutăm mai multe obiective turistice, dar chiar şi aşa, oraşul ne-a oferit suficient. Cum am spus-o şi în titlu, mi se pare un loc autentic şi liniştit, plin de culoare şi atmosferă locală.

Pentru a ajunge din Bucureşti la Dusseldorf puteţi zbura cu BlueAir până la Koln, iar de acolo să luaţi trenul sau autobuzul. Drumul durează mai puţin de o oră, iar preţul de plecare este de 5 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *