Ekstraklasa, un final nebun de campionat!

În sezonul ce tocmai s-a încheiat, Liga 1 din România s-a putut lăuda cu 3 echipe ce au avut şanse la titlu până în ultima etapă. Dacă la noi lucrurile au fost clare şi deloc spectaculoase, în Polonia treaba a stat cu totul diferit.

Înainte de ultima rundă, Legia Varşovia avea 42 de puncte, iar Lech Poznan, Lechia Gdansk şi Jagellonia Bialystok câte 40. Treaba era simplă, Legia bate şi e campioană, dacă face egal numai Jagellonia poate să îi fure titlul, iar în caz de înfrângere toate celelalte au şanse. Partea cea mai interesantă a fost că cele 4 combatante s-au întâlnit în meciuri directe, Legia-Lechia şi Jagellonia-Lech.

Partida de la Varşovia a fost sold-out şi mi-a fost imposibil să fac rost de un bilet chit că am bântuit 2 zile prin jurul stadionului. Chiar am avut parte şi de un tur în interior alături de prietenii de la Copa90, dar pentru ziua de duminică a rămas să văd meciul într-un pub.

Dacă partida dintre Legia şi Lechia nu a avut nimic deosebit, la Bialystok lucrurile au stat cu totul altfel. Lech a avut 2-0 la pauză însă gazdele au reuşit să revină. Meciul a fost întrerupt mai multe minute din cauza rolelor de hârtie, iar Jagellonia a avut avantajul a 7 minute după ce la Varşovia se stia deja rezultatul de 0-0.

O mare ocazie, un baiat trist in barul unde am vazut eu meciul si un oraș întreg ce striga Legia Mistrz, cam așa s-a terminat povestea.

Ok, Polonia are fotbal slab. Poate comparativ cu al nostru, dar ce am vazut aici sunt convins ca nu poate repeta nimeni. Am avut noroc și sunt bucuros că am putut sta pe străzi încă 2-3 ore după meci!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *