Fiecare țară are un Dodel al ei

Conform definiției din DEX, Dodel este un fotbalist ce la un anumit moment a fost prieten bun cu acest sport, dar evoluțiile sale au început să scadă treptat și constant până ce au ajuns la un minim istoric. Evident, jucătorul respectiv poate să scape de această definiție, însă nu o să mai fie niciodată la fel.

Dacă pentru România Dodel este Cristi Tănase, în alte țări avem exemple mai mult sau mai puțin cunoscute. Le voi prezenta în funcție de liga în care joacă.

Primera Division-Karim Benzema

Atacantul francez al lui Real Madrid mai că se roagă de club să îi aducă un înlocuitor. În multe dintre secvențe este aproape imposibil să privești, și asta ca simplu spectator, nu ca fan al echipei.

Premier League-Danny Wellbeck

Manchester United, Arsenal, selecții la naționala Angliei. Ratări, lufturi, driblinguri nereușite. Ce au acestea în comun? Un atacant ce s-a născut pentru a face bani, nu pentru a marca.

Serie A-Nikola Kalinic

Ca să nu ziceți că sunt subiectiv, îl introduc printre dodei și pe un jucător de la echipa mea preferată din străinătate. Costând undeva pe la 20 de milioane, croatul Kalinic nu are viteză pentru că e înalt și a reușit performanța de a îl face titular pe un puști de 19 ani. Am o ratare fenomenală și vă rog să mă credeți pe cuvânt că așa se întâmplă aproape mereu!

Ekstraklasa-Michal Kucharczyk

Pronunțați de 6 ori numele de familie al celui care mi-a dat ideea să scriu acest articol. Vă garantez că ați făcut-o într-un mod greșit de fiecare dată. Aia e, fatalny to ty jestes.

Aștept recomandări și pentru alte țări.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *