Gestul căpitanului

Ziua de 14 decembrie 2021 va rămâne în istoria sportului pentru o perioadă destul de lungă. Este ziua în care Stephen Curry a reușit să doboare recordul de aruncări de 3 puncte marcate în NBA, depășindu-l pe Ray Allen, și devenind astfel cel mai bun aruncător din istoria competiției. Practic cel mai bun aruncător din istoria baschetului.

Momentul a avut o desfășurare aparte. Golden State Warriors a jucat contra celor de la New York Knicks în deplasare, chiar la Madison Square Garden, o arenă perfectă pentru a scrie istorie. Totul s-a întâmplat rapid, chiar în primul sfert, iar pe rezumat se poate observa foarte ușor cum spectatorii, indiferent de echipa pe care o susțineau, au apreciat performanța și s-au bucurat că sunt parte din acest moment unic.

Ziua de 15 decembrie 2021 va rămâne probabil doar în amintirea mea peste câțiva ani. Este ziua în care FC Argeș a făcut 1-1 acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Poate peste 10 ani nu o să mai stiu exact data, dar îmi voi aduce aminte scorul și în mod evident, marcatorul nostru. Am acest dar destul de ciudat, de a reține pentru mult timp lucrurile care mă pasionează cu adevărat.

Marcatorul lui FC Argeș a fost chiar căpitanul Ionuț Șerban. În 2017, atunci când echipa a revenit în liga a 2-a sub numele de FC Argeș, printre titularii contra celor de Pandurii Târgu Jiu se număra și Ionuț Șerban. De atunci, căpitanul nostru a adunat în 4 sezoane și jumătate 132 de meciuri. În plus este singurul fotbalist care s-a aflat în teren la acel meci și încă evoluează pentru FC Argeș.

Șerban a jucat în 0-1 cu Metaloglobus, dar a dat gol cu Mioveni în minutul 95. A jucat în 0-3 cu Poli Timișoara, dar a marcat contra Rapidului în play-off. A fost titular în 1-2 cu CSU Craiova, dar ne-a adus prima victorie în liga 1, după 11 ani, contra Astrei.

Practic el le-a făcut pe toate. A fost pe teren la înfrângerile usturătoare sau egalurile dezolante, însă a pus umărul și la momentele extrem de plăcute, cele care astăzi ne dau speranțe la un loc de play-off și la o finală de cupă. Nu a ales niciodată calea ușoară. În multe meciuri de liga a 2-a nu a fost titular, însă a rămas la echipă și și-a câștigat locul. A muncit și a luptat pentru el.

În meciul de ieri, căpitanul nostru a făcut un gest considerat de cei mai mulți drept urât, iar jignirile la adresa lui au început să curgă. Habar nu am cui îi era adresat, dar cred că pot ghici.

Cel mai probabil, cei care au primit acel deget sunt cei ce îți spun că nu poți reuși indiferent de cât de mult muncești. Cei care văd doar răul în ceea ce faci și nu vor să îți observe progresul. Cei care se bucură atunci când nu îți iese ceva doar ca să poată spune „ți-am zis eu”. Și toți ne lovim de acești oameni. Sau suntem acești oameni fără să ne dăm seama.

Până în seara de 14 decembrie, Steph Curry a spus că nu s-a putut considera cel mai bun aruncător din istoria baschetului, dar de acuma o va face. Până în seara de 15 decembrie, sunt sigur că Ionuț Șerban nu s-a considerat un jucător important în istoria clubului FC Argeș și cel mai probabil nu o face nici după.

De multe ori avem nevoie să îi auzim cât mai tare pe cei care au încredere în noi și ne susțin, iar eu vreau să îi mulțumesc căpitanului nostru. Gestul trebuie să le deschidă ochii celor care au uitat că acum câțiva ani ne băteam în noroi la Sânmartin sau Miroslava, iar acuma suntem supărați că avem cel mai bun sezon din acest secol. Cu 11 Șerbani în teren nu am lua campionatul, dar ne-am lupta, am progresa și ne-am distra etapă de etapă.

După ultimul tău meci la FC Argeș o să încerc să vin personal și să îți spun că ești unul dintre jucătorii emblematici din istoria echipei noastre. Chiar o meriți!

Sursă foto: Fotbal Club Arges Pitesti

Sursă foto: Captură Look Sport

2 thoughts on “Gestul căpitanului

  1. Sunt unul din suporterii “old fashion”al lui FC ARGES.Fata de mulți mucosi de pe aici,eu am trăit istoria acestui club,încununată cu magnifica victorie contra Realului(P.S.am fost la acel meci).DAR ceea ce se intampla,în acest moment la acest club,este o adevărată lovitură de stat, pusă la cale de Gentea ,Vlădoiu si Prepelita pt a transforma FC ARGES în fcsb2.,plus o adunătură de mercenari ,fără niciun fel de valoare,adusi de prin toate colțurile țării și ale lumii,care au demonstrat lipsa de atasament fata de culorile acestui club.. doar pe. bani…si nici macar pt aceia,ca nu au niciun rezultat.Un joc penibil,rezultate pe masura…aceleași scuze ,tipic Prepelita si Ianovschi.Astept cu interes ce se va întâmpla după meciul cu CFR.

    1. Nu știu dacă e ok comparația că acum câțiva ani jucam cu Sânmartin sau Miroslava. De de nu spui ce buget era atunci și ce buget e acum? Ce eforturi fac unii oameni pentru a asigura bugetul actual?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *