O să fiu sincer și o să recunosc că am ales Hamburgul fix pentru meciurile de fotbal. Nu știam prea multe despre obiectivele turistice, dar geografia din liceu și curiozitatea mă învățaseră că o să pot vizita al 2-lea cel mai mare port din Europa.
Până la această excursie nu mai trăisem sentimenul de a călători singur într-o țară străină. Fără părinți am fost, dar am avut de fiecare dată un grup după care trebuia să mă ghidez. De data aceasta am fost doar doi, iar deciziile le luam mult mai ușor, uneori și la nervi după mulții kilometrii parcurși.
Pentru început trebuie să spun că day-ticket-ul e sfânt. Pentru 6,20 euro folosești orice mijloc de transport timp de 9 ore. Indiferent unde ai drum, cheltuiala luată separat o să devină în final mult mai mare. Cel mai comod și rapid este S-ul, o combinație între metrou și tren, dar și autobuzul își face foarte bine treaba, mai ales pe distanțele scurte.
Noi nu prea am știut lucrurile legate de transportul în comun, așa că în prima seară am mers dus-întors cam 10km până pe Reeperbahn, polul distracției din Hamburg. La prima vedere, strada arată exact ca cea din Costinești, cluburi pe ambele părți, oameni care au băut cam mult și dollhouse-uri cât cuprinde. Pentru a intra în baruri e nevoie ca în gașcă să fie obligatoriu fete, iar pentru a rămâne acolo mai mult de jumătate de oră e nevoie să ai destul de mult la bord. Debandada este una generală și merită încercată, dar cu siguranță nu este main thing-ul care să te aducă în acest oraș.
Sămbătă după meciul dintre St. Pauli și Arminia Bilefeld, am luat-o ușor ușor către Landungsbrücken, un loc perfect unde poți bea o bere, poți mânca pește delicios sau te poți plimba pe malul Elbei. Se spune că cel mai frumos mod de a vizita orașul este să te urci de aici pe o barcă și să faci înconjurul portului, dar din păcate nouă timpul nu ne-a permis această experiență.
Ultimul punct bifat al zilei a fost Speicherstadt, un cartier ce se află în patrimoniul UNESCO, iar când ajungi la el chiar nu este greu să îți dai seama de ce. Seara, stilul arhitectural neogotic se îmbină cu liniștea de pe străzi și chiar te poartă cu gândul până la sfârșitul anilor 1800, începutul anilor 1900 atunci când a fost construit.
Primele două zile le-am făcut pe repede înainte și am încercat să vedem cât mai multe. Fuga a meritat pentru că am dat peste niște lucruri fantastice și astfel ne-am lăsat ultima zi mult mai liberă. Despre ea, în următorul articol.
Pentru oferte foarte bune vizitați oktour.ro, iar pentru sfaturi excelente de călătorie vă recomand să faceți o vizită în agenție.
One thought on “Hamburgul, destinație de neratat (1)”