Handbalul sport naţional. O iniţiativă ce merită încurajată

Săptămâna trecută am avut ocazia de a merge la Ploieşti pentru a vedea naţionala feminină de handbal la un antrenament şi pentru a arunca de câteva ori la poartă. Ceilalţi bloggeri s-au băgat şi la un scurt antrenament la care eu nu am putut participa din cauza problemelor la picior.

Mi-am ales un loc pe banca de rezerve şi am urmărit cum Thomas Ryde le explica într-un mod foarte serios tactici de joc sau cum să trateze anumite momente cheie. M-a impresionat foarte mult şi faptul că se ducea la fiecare în parte şi le arăta cum se execută o aruncare sau de unde trebuie să trimiţi mingea atunci când dai o pasă.

Pe parchet au apărut şi câţiva copii ce practicau handbalul la cluburi din Ploieşti, iar suedezul fără să stea pe gânduri a început să le coordoneze şi acestora mişcările. Asta mi-a plăcut şi m-a făcut să mă gândesc cum m-aş fi simţit eu dacă atunci când eram copil şi făceam sport aveam ocazia să mă întâlnesc cu astfel de personalităţi.

Campania #MingiInScoli vine să sprijine cel mai premiat sport de echipă din România de la un nivel foarte mic. Aşa cum îi spune şi numele, obiectivul este de a distribui cât mai mult mingi în şcolile din România, astfel încât profesorii de sport să poată preda handbalul în condiţii cât mai bune. Acest sport are şanse să devină unul mult mai popular pentru că aici, Messi joacă pentru noi, iar copii chiar pot avea un modele reale chiar în ţara lor.

În perioada 24 iunie-6 august, la achiziţuionarea de produse Henkel, o parte din bani vor merge către această campanie. Găsiţi mai multe informaţii pe mingiinscoli.ro.

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *