Idee pentru școala altfel

Se fac 3 ani de când am terminat liceul și șase de la prima experiență cu invenția ministerului, școala altfel. Nu cred că am avut parte vreodată de lucruri prea interesante în perioada respectivă, eventual 2-3 ieșiri în plus la suc față de o săptămână normală.

În clasele a 9-a și a 10-a am făcut o materie ce se numea educație vizuală, era sora mai mare a desenului din școala generală.  Mare lucru nu îmi aduc aminte din ea, dar mi-a venit o idee de care orice profesor ce predă această disciplină ar putea profita.

Cred că peste 90% din cei care sunt la liceu în mediul urban folosesc instagramul pentru a împărtăși momente cu prietenii. Instagramul nu este doar o aplicație de like and share, este o aplicație prin care oamenii descoperă locuri și lucruri faine. Oare cum ar percepe elevii dacă profesorul i-ar scoate la un instameet într-un parc. Nu trebuie decât să le dea o temă și un hashtag și foarte probabil copiii o să se distreze pe cinste.

Ar trebui ca profesorii să învețe să asocieze materiile pe care le predau cu tehnologia ce este acum în trend, cu siguranță asta i-ar captiva pe elevi în adevăratul sens al cuvântului.

Apropo, pe 23 aprilie are loc în București al 13-lea instameet global. Nu îl ratați, o să vă placă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *