Îmi place noua identitate a naționalei

Ca tot fanul ce stă pe internet și are ceva oameni de marketing/publicitate sau simplii dătători cu părerea în listă, am observat părerile contradictorii legate de noul logo al echipei naționale a României. Mulți sunt îndreptățiți să le aibă, deoarece studiile sau experiența îi recomandă, dar mai este și cealaltă categorie care spune doar “E urât că așa zic eu”.

Am scirs aici pe blog de n ori despre adversitățile pe care le întâlnesc pe stadion atunci când merg să îi susțin pe tricolori cu vocea și palmele, nu cu demisia și statul pe scaun. FRF face lucruri bune, atât la nivel de comunicare cât și la nivel de dezvoltare al fotbalului. Că mai sunt lucruri de îmbunătățit e complet adevărat, că unele lucruri merg din rău în mai rău este indiscutabil, dar atunci când ceva e de lăudat trebuie să o fac.

Legat de noul logo/echipament, mi-a sărit în ochi poziția grupului Uniți Sub Tricolor. Sunt complet de acord cu ea și probabil nici eu nu o pot spune mai bine:

Ridicasem după lansarea noului echipament o întrebare, să spuneți cum vi se pare aceast nou concept în primul rând și ideea care a stat la baza acestuia, precum și produsul finit în plan secund.

Din perspectiva noastră, văzut mai îndeaproape, noul echipament chiar pare o realizare deosebită, în primul rând datorită ideii care a adus la această schimbare și a faptului că se cinstește Marea Unire a românilor, soluția aleasă fiind poate cea mai reprezentativă din cele posibile și aducând ceva foarte rar la nivel de națională: respect arătat fanilor și neamului pe care-l reprezintă echipa.

În primul rând, pentru prima dată după zeci de ani, România va avea un echipament personalizat și dedicat în întregime numai țării noastre prin elementele grafice și simbolice, vulturul de pe stema țării fiind fin reliefat la loc de cinste pe aproape toată suprafața tricoului, tricolorul reprezentativ tuturor românilor fiind vizibil prin acea dungă verticală dar și subtil pe guler, și ce e mai important, stema care va conține în sfârșit sintagma de România, și nu FRF, simbolizează exact ceea ce lipsește românilor din toate regiunile istorice, fie că vorbim de întreaga societate sau mai ales de stadion și ceea ce va trebui să regăsim cât mai curând, cu toții, pentru a nu mai fi la nesfârșit un neam dezbinat și ușor de manevrat: UNITATEA NAȚIONALĂ!

Pentru a vă face o idee mai concludentă, atașăm și un filmuleț cu două spoturi de promovare găsite în spațiul online. Desigur, design-ul, reprezentarea grafică a echipamentului și a noii steme, dar și toate elementele noi țin de gusturile fiecăruia, dar în final, chiar dacă e unul din puținele lucruri bune făcute de conducerea federației (așa cum s-a mai decis corect și abandonarea ideii de naturalizări și atenția către juniori) și nu va putea compensa niciodată toate deciziile greșite și abuzurile pricinuite de FRF, este o schimbare pozitivă mai ales prin ideea propusă, a simbolismului abordat și a faptului că în sfârșit vom avea la națională un echipament care să ne reprezinte!

Și acum vine eterna întrebare, “Avem tricou și logo, jucători când?”. Jucătorii vin și ei. Sunt tineri, sunt talentați dar mai au nevoie de lucruri, printre care și susținere. Așa că hai să ne vedem marți pe Arena Nțională în meciul cu Olanda. Eu o să strig Hai România, poate nu mă recunoașteți, dar sigur o să mă auziți!

 

sursă foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *