Köln, cel mai mare oraș al land-ului Renania de Nord-Westfalia

După ce am fost în Hamburg, m-am îndrăgostit efectiv de cultura germană, includ aici locurile, mâncarea, băutura și fotbalul, dar și de atmosfera prietenoasă pe care o găsești pe străzi. Koln este al 4-lea cel mai populat oraș al nemților, după Berlin, Hamburg și Munchen, deci o vizită aici era cât se poate de normală.În land-ul Renania de Nord-Westfalia se regăsec o mulțime de orașe faimoase precum Dortmund, Essen sau Wupertaller, dar și Dusseldorf, un loc pe care deja l-am văzut. Koln nu se diferențiază doar prin mărime, ci și prin faptul că are multe obiective turistice, faimoase în întreaga lume.

Simbolul orașului este cu siguranță domul din centrul orașului. Impunătoarea consturcție ce se află în patrimoniul UNESCO este cea mai mare clădire în stil Gotic din nordul Europei, constucția ei fiind începută la jumătatea secolului XIII. Catedrala este înconjurată de o piață mare unde au loc diverse evenimente și unde artiștii de ocazie își demonstrează talentul. Gara centală se află la doar 5-10 minute de mers pe jos față de dom, deci și dacă alegeți o excursie scurtă nu veți pierde mult timp în căutarea lui.

Koln este împărțit în două de către fluviul Rin, iar cel mai faimos punct de trecere este podul Hohenzollern. Nu am explorat foarte mult cealaltă parte care părea foarte nouă, am trecut doar pentru a face câteva poze. Priveliștea este cu adevărat deosebită, iar imaginea domului una de poveste.

Crossed the bridge just to make this photo #koln #cologne #germany #travel #instatravel #igerskoln #ig_köln

O postare distribuită de Otineanu Andrei (@andreiotineanu) pe

În timpul săptămânii orașul este destul de liniștit. Terasele se închid undeva la ora 12, cel puțin pe timpul primăverii, vara proibabil datele se schimbă puțin. În weekend în schimb poți să găsești o mulțime de cluburi și baruri, dar nemții sunt foarte pretențioși atunci când vine vorba de grupuri. Dacă numărul băieților îl depășește pe cel al fetelor, sunt șanse să nu te lase înauntru, eu am pățit-o de două ori.

Opțiunile pentru masă sunt diverse, de numeroasele shawormerii și până la restaurantele cu preparate tradiționale. Nu pot spune că ceva mi-a atras în mod special atenția, mai ales că am avut ghinionul de a mânca la un restaurant thailandez și unul indian. Există și un tip de bere locală, kölsch, dar după ce am încercat-o am preferat să rămânem pe clasica nefiltrată bavareză.

Cazarea am avut-o la Downtown Hostel care a avut condiții foarte bune și o locație perfectă la numai 5 minute de mers pe jos față de dom. Prețul a fost destul de ridicat, undeva la 28 de euro pe noapte de persoană pentru o cameră de 4 cu baie privată. Chiar și așa, dacă este să mă întorc probabil o să fie prima opțiune.

Ca să zbori direct din București, cea mai bună variantă este Blue Air. Pentru un city-break de 3 zile pe timp de toamnă, prețurile se învârt în jur de 80 și 120 de euro, depinde de perioada aleasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *