La anul dăm fotbalul pe baschet. Mergem la Euro cu Vulturii!

Una din plăcerile mele este să ajung la meciurile naţionalei pentru că am şansa să mă întâlnesc cu prieteni din toată ţara. Ultimul meci de acasă, cel cu Muntenegru de la Cluj, mi-a adus în Ardeal cunoştinţe din toate colţurile patriei şi nu ştiu dacă mă puteam vedea cu toţi în acelaşi loc cu altă ocazie.

Cam asta mi-aş dori să se întâmple şi în 2017, tot în septembrie, atunci când naţionala de baschet masculin a României va participa după o pauză de 30 de ani la Campionatul European. Marele nostru noroc e că o să fim gazde şi vom putea urmări la treabă nu doar Vulturii, ci şi vedete din NBA, pentru că vom avea cu siguranţă un cap de serie dintre: Lituania, Serbia, Franţa şi Spania.

Probabil toţi ştiţi că am făcut baschet atunci când eram mai mic. Cu excepţia câtorva ani nu am fost prea bun, dar am rămas cu un lucru cert în cap, este cel mai spectaculos sport posibil. De ce? Foarte simplu, se marchează non-stop, se fuge dintr-o parte în alta fără oprire şi spre deosebire de handbal, un atac ţine maxim 24 de secunde, cam cât îţi ia să bagi floricelele în gură şi să le mesteci.

Până pe 22 noiembrie atunci când se trage grupa puteţi să vă luaţi abonamente cu reducere. Follow my team include doar cele 5 meciuri ale României, în timp ce Tournament Pass vă asigură un loc la toate cele 15 partide ce se desfăşoară între 31 august şi 8 septembrie la Cluj. Pentru că există posibilitatea de a se desfăşura un Spania-Grecia sau Franţa-Italia, eu unul am optat pentru a 2-a variantă. Nu e de ici de colo să vezi dueluri directe între legende ca Spanoulis şi Gasol.

Chiar îmi pare rău că nu o să pot merge în Muntenegru pentru naţionala de fotbal, dar mi-aş întemna toţi prietenii să sară peste această deplasare şi să vină la EuroBasket. Până la urmă băieţii ăştia joacă la cel mai înalt nivel, iar mai presus de toate, şi ei reprezintă România!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *