Poți face asta #13 – Ziua de meci

Pentru un suporter, ziua de meci este probabil cel mai așteptat moment dintr-o săptămână. Mereu mi s-a părut extraordinar faptul că starea ta de spirit poate să fie schimbată de rezultatul unei întreceri pe care nu o poți influența în absolut niciun fel. Și trăiesc acest lucru pe propria piele în fiecare săptămână cu meciuri din Liga 1.

Începând cu luna august și până în prezent, mi-am dezvoltat diferite tabieturi pe care le repet aproape de fiecare dată atunci când joacă Argeșul. Nu sunt superstiții, sunt doar acțiuni ce fac să simt o zi normală a săptămânii ca pe un lucru deosebit. Din păcate, ajutorul pe care îl primesc din partea clubului meu este destul de mic.

În general, în România, toate echipele au o abordare similară, o postare legată de meci în dimineața zilei respective, anunțarea primului 11, câteva cadre de la stadion, un live text în timpul partidei și anunțarea rezultatului plus declarații. Exemplele ce se abat sunt destul de puține, iar de menționat este cel al Rapidului, club ce organizează emisiuni înainte și după fiecare meci.

Citeste și: Poți face asta #7 – Conținutul – Cum trebuie să arate prezența ta online

Având în vedere perioada pe care o traversăm, comunicarea din online trebuie să se ridice la nivelul pasiunii pe care oamenii o trăiau pe stadioane. Germania și Anglia sunt probabil cele mai dezvoltate țări atunci când vorbim de cultura zilei de meci, totul începe dimineața și înglobează extrem de multe variabile, însă despre asta o să vorbesc într-un alt articol.

Înaintea unei partide mi-ar plăcea foarte mult să văd rememorări ale evenimentelor întâmplate în trecut, rezumate ale meciurilor directe cu adversarul respectiv și interviuri cu eroii acelor partide. Nostalgia vinde și va vinde mereu, mai ales atunci când scoate în față lucruri pozitive. Acest aspect s-ar lega extrem de mult de foștii jucători și ar trezi în mintea oamenilor amintiri unice de la partide de neuitat. De asemenea, ar atrage atenția tinerilor față de istoria clubului respectiv.

Citeste și: Poți face asta #10 – Foștii jucători – Cum să păstrezi legătura cu trecutul!

Cu cât prezența din online într-o zi de meci este mai bună în aceste momente, cu atât mai mult oamenii își vor dori să trăiască totul pe viu atunci când vor avea această posibilitate. Important este să cultivi dorința, iar mesajul tău să fie unul ce va atrage fanii în fața televizorului acum și în arenă peste câteva luni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *