Pasiunea oamenilor pentru un sport, pentru o echipă sau pentru un jucător, nu se rezumă doar la cele două sau patru reprize, la minimul de seturi necesare sau la totalitatea etapelor ce comun o competiție. Există interes și înainte sau după aceste momente, iar în această perioadă, miza de a capta atenția crește.
Am văzut recent pe LinkedIn acest grafic ce prezintă principalele categorii de vârstă și modul în care consumă sport în mediul digital.
Este interesant cum noțiunea de “live” nu se regăsește între primele două alegeri, iar dacă vorbim de diferența dintre radio și podcast, varianta “în direct” nu câștigă în categoriile de vârstă ce sunt cele mai predispuse consumului sau schimbării.
Rețeta pentru un conținut de calitate poate să fie găsită la orice club din Premier League. Sau din Bundesliga. Sau din NBA. În mod evident, lista poate să continua cu multe alte exemple.
Este totuși important ca strategia de conținut să fie una adecvată și adaptată publicului țintă. Dacă trecem peste postările zilnice despre meciuri, postări ce sunt obligatorii și trebuie să atingă un nivel perfect, avem și alte variante de conținut ce pot sau nu pot funcționa. De exemplu, Rapid deja realizeaza pe propriul canal online emisiuni dedicate fiecărei partide. Probabil Academica Clinceni sau Viitorul Pandurii Tg. Jiu nu ar avea succes cu așa ceva, din cauza lipsei unui parcurs coerent în istorie și din cauza lipsei fanilor.
Citeste și: Poți face asta #5 – Transformarea Digitală – Cum ne putem pregăti pentru viitor!
Una dintre cele mai bune pagini pe care le-am descoperit în ultima vreme este cea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Comunicarea lor este extrem de coerentă și au oameni foarte bine pregătiți în spate. În doar câteva ore după terminarea jocurilor poți afla aproape tot ce s-a întâmplat pe parchet. Din păcate, pagina are doar o mie și ceva de urmăritori, însă un potențial extraordinar.
În completă antiteză găsim pagina din Liga 1 Casa Pariurilor, unde după fiecare meci este anunțat scorul, iar după fiecare etapă clasamentul. ATÂT. Iar pagina are 18.7k followers, deci un potențial foarte mare.
Conținutul de calitate poate aduce atât notorietate cât și vânzări. Internetul este plin de studii despre preferințele de consum ale oamenilor, iar într-o astfel de analiză, chiar nu suntem atât de diferiți. Cu documentare, dorință de a face lucruri frumoase și evident o investiție ce se va amortiza în timp, orice club poate avea un conținut cu care să se mândrească și care să îi fie util.
Citeste și: Poți face asta #4 – Sponsorii – Care sunt parteneriatele de succes?