Sportul a murit în curtea şcolii

Toată lumea se plânge de faptul că tinerii nu ies din casă și stau doar pe telefoane, tablete și alte dispozitive menite să le strice mintea și sănătatea. Eu sunt conștient de acest lucru și cu fiecare ocazie încerc să ies la mișcare, mai un fotbal, mai o alergare, o plimbare cu bicicleta sau orice alt sport îmi iese în cale. 


Ieri ne-am strâns 9 indieni și am hotărât să mergem să jucăm baschet, afară, la 30 de grade, doar de dragul de a alerga puțin. Majoritatea nu prea știau să joace cine știe ce, deci nu avea rost să închiriem sală. Am ajuns la concluzia că cel mai bine mergem în curtea școlii. Chiar dacă acolo s-a născut fotbalul, poate să conviețuiască cu baschetul pentru o oră.

Am ajuns, terenul liber, panoul la umbră, mingea umflată, dar ca la români nu avem voie. De ce? Nu o să înțeleg niciodată și orice explicație e de prisos. Școala din câte știu eu este o instituție publică, deci cam trebuie să fie deschisă oricui. Dacă tu te plângi de copiii ce stau pe telefoane în ore și își iau scutiri la sport, dar vară nu îi lași să bată mingea, sună cam a legea compensației.

sursa foto Savu Alin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *