Unde dispare patriotismul uneori?

Aproape mereu când joacă naționala de fotbal a României se formează o uriașă emulație în jurul ei. Toți dau attend la eventuri, își dau cu părerea că Florescu și Cociș nu au fost convocați sau scot steagurile pe balcon și distribuie poze cu Keseru și anti Ungaria.

Pe mine mă bate gândul să plec din ţară, dar din diferite motive am tot amânat acest lucru. Nu îmi doresc să fac asta deoarece nu îmi place aici, am fost dezamăgit ultima dată când am intrat într-un spital sau alte lucruri ce îi deranjează în general pe români. Vreau să plec deoarece îmi place să descopăr locuri noi, oameni noi și să fac lucruri noi.

Sunt destul de mic ca vârstă, însă până acum mi-am dat seama că principala grijă a românilor este dată de faptul că nu au. Nu prea contează ce nu au, contează că ceva ceva le lipsește. M-am lovit și eu de multe ori de această nemulțumire, uneori în mod conștient, uneori în mod inconștient. Soluția? Gândește-te cât de ușor ai obținut anumite lucruri și că este absolut imposibil ca totul să se întâmple așa.

Patriotismul dispare atunci când nu putem obține ceva ce ne dorim și ni se pare că primul vinovat este țara. Ea nu ne oferă acel lucru pe tavă. Cum zicea și reclama la KFC, avem și noi Hollywood Hills la Brașov, nu sunt așa mișto, dar sunt mult mai ușor de văzut. Uneori mulțumește-te cu ce ai, e posibil să te alegi cu ceva mai prost, sau chiar sa rămâi fără.

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *