Cred că viaţa la ţară poate să fie faină

Acum o săptămână şi puţin am fost la Stoicăneşti pentru barajul de liga a 3-a. Bunicii mei stau la oraş şi nu am avut niciodată ocazia să petrec vacanţele la ţară ca în cărţile lui Creangă. Poate era fun, dar sincer să fiu nici nu regret prea mult.

Toţi prietenii mei ştiu cât de mult îmi place Cehia ca ţară, pentru simplul fapt că are cele 3 lucruri vitale în viaţă: bere multă şi bună, mâncare delicioasă şi fotbal zi de zi. Mereu când am ajuns pe acolo am călătorit cu maşina, iar priveliştea din zona rurală este una de poveste. Din curiozitate am căutat puţin să văd cum se trăieşte şi am descoperit că aproape toţi locuitorii au două case, una în oraş şi una la ţară. Mi se pare o chestie foarte faină ce ar putea fi implementată şi la noi.

Când am fost la Stoicăneşti am dat fix peste Las Fierbinţi. Terasa identică, oameni asemănători cu cei din serial, berea şi micii la nişte preţuri derizorii. Parcă eram într-o lume puţin închipuită, însă era o realitate chiar drăguţă.

Pentru câteva momente m-am şi gândit cum ar fi. Ce e atât de rău în a avea o casă de weekend cu piscină la câţiva zeci de km de Bucureşti. Să te trezeşti sâmbăta la 12 cu o baie şi un grătar, iar la 6 să mergi să vezi echipa cum joacă. Cehii cam asta fac şi pun pariu că sunt mult mai fericiţi decât şoferii de duminică din capitala noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *