Cum să vizitezi Birmingham

Birmingham-ul este al 2 lea cel mai mare oraș din Anglia și are o mulțime de lucruri de oferit. Cel mai ușor mod de a îl vedea este să îți iei un ghid local așa cum am făcut eu, Oana mi-a arătat și mi-a explicat cam tot ce e interesant prin Second City.

Într-o continuă expansiune, orașul îmbină clădirile moderne cu străzile clasice și casele tradiționale. Probabil farmecul englezesc este dat de cărămizile portocalii pe care le poți observa peste tot. Printre principalele atracții se număra The Mailbox, acolo unde își are sediul BBC, biblioteca, acolo unde am terminat primul meu semimaraton sau fabrica de ciocolată Cadbury.

English classic #birminghamstreets #instatravel #englandstreets #people #building #21laBirmingham #GreatBirminghamRun

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

Cel mai mult mi-au plăcut canalele din zonă centrală, eu nu sunt un fan al muzeelor și al altor minuni de acest gen, așa că o plimbare cu o priveliște deosebită valorează mult mai mult pentru mine.

Maybe Venice? #21laBirmingham #GreatBirminghamRun #water #canals #building #reflection #instatravel

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

Am avut și norocul de a vedea campusul universității, clădirile sunt foarte vechi, dar interiorul este modernizat total. Cred că e un must pentru orice turist ajunge în Birmingham.

University view #birmingham #travel #instatravel #university #trees

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

O altă mare atracție este gara centrală, însă pe mine nu m-a impresionat atât de mult deoarece era ultra modernă și nu simțeai absolut nimic specific în ea. Am preferat să văd și o stație mai micuță, aflată la doar 5 minute de cea principală.

Old railway #train #birmingham #travel #instatravel #railwaystation

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

Dacă o să aveți norocul să ajungeți în Birmingham, vă recomand să vă plimbați, nu să mergeţi pe principiul punct ochit-punct lovit. Puteți lua la pas toată zona centrală și cu siguranță o să rămâneți cu amintiri foarte frumoase! Din câte am înțeles Blue Air o să bage la vară curse directe București-Birmingham. Merită un City Break în Second City!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *